canada goose norge butikker7pXT3

US500m til hennes formue i et år

Hun kan ikke være et kjent navn i Australia næringsliv, men NSW bosatt Blair Parry Okeden har beholdt sin tittel fra den rikeste personen i Australia ved å øke sin formue ved $ US 500 millioner til $ US4.5 milliarder i den siste Forbes liste over verdens milliardærer.

Blair Parry Okeden, som bor i nærheten av anonymitet i NSW regionale byen Scone, men er fortsatt en amerikansk statsborger, arvet en 25% eierandel i amerikanske medieselskapet Cox Bedrifter fra moren Barbara Cox Anthony, som døde i 2007.

Parry Okeden bestefar James Cox startet virksomheten i 1898 med kjøp av en avis i byen Dayton, Ohio og senere utvidet selskapet til å bli en av de største aviseiere i landet.canada goose norge butikker

I dag Cox Enterprises eier bedrifter i kommunikasjon, media, bil og internett sektorer. Virksomheten har en omsetning på mer enn $ US15 milliarder. Parry Okeden sin tante, Anne Cox Chambers, er også oppført på Forbes liste med en $ US10 milliarder formue.

Mens Anne Cox Chambers blir sett på som en av de mektigste figurene i amerikanske medier, Parry Okeden forblir noe av en mystisk figur.

Født i Amerika, Parry Okeden utdannet som lærer etter eksamen fra en Hawaiian skole som moren bidro til å etablere.

Hun emigrerte til Australia for å gifte seg med Simon Parry Okeden, hvis familie er godt kjent i oppdretts sirkler. De er nå skilt, men har to sønner, Andrew og Henry.

Hun skrev også en barnebok som heter Down By The Gate, som er tilsynelatende om en annonse Mother Goose steder i en avis.

Av alle rapporter Parry Okeden holder en lav profil i Scone samfunnet, selv om hun er oppført som en skole rådgiver på nettsiden til Scone Grammar School.